Demonstranti su udarili Amazonove zgrade na Crni petak


Protesti se održavaju u https://www.bitsdujour.com/profiles/QuH5Nu zgradama Amazona u Velikoj Britaniji, SAD-u i Evropi - na Crni petak. Dan rasprodaje u kupovini među Amazonovim je najprometnijim tokom cijele godine. Međunarodna koalicija sindikata, grupa za ravnopravnost i zaštitu životne sredine pod nazivom https://www.theloop.com.au/jemsromio69/portfolio/Artist/Sydney "Make Amazon Pay" organizira dan akcije, zahtijevajući ustupke. U nepovezanom odvojenom protestu, ekološka grupa Extinction https://www.classifiedads.com/health_wellness/zw2fmj9ff39bx Rebellion blokirala je ulaze u distribucijske centre Amazona u Velikoj Britaniji.


Grupa kaže da je https://www.affilorama.com/member/jemsromio69 gađala 13 britanskih zgrada, uključujući i najveću u Dunfermlineu . Sličnu akciju sprovodi u inostranstvu u Nemačkoj i Holandiji. 'Napravi Amazon Pay' Koalicija Make Amazon Pay nije povezana s grupom Extinction Rebellion, ali među svojim članovima ima i https://www.funadvice.com/jemsromio69 ekološke grupe kao što je Greenpeace.


"Amazon uzima previše, https://artmight.com/user/profile/347005 a vraća premalo", tvrdi se - uz podršku sindikata, lokalnih kampanja i neprofitnih organizacija u pojedinim zemljama. U Velikoj Britaniji to uključuje: GMB Union Kongres sindikata Momentum War on Want Međunarodna federacija transportnih https://www.businesslistings.net.au/Male_Enhancemement/Sarajevo/Potent_Max_Cijena/679173.aspx radnika Rad iza etikete


Nijedno skladište https://tharjons.freeforums.net/thread/3/potent-max Amazona u Velikoj Britaniji nije sindikalno organizovano , tako da zakonski ne mogu štrajkati. Mnogi zaposleni će raditi tog dana, ali grupe za kampanju koje uključuju radnike Amazona organiziraju proteste u Amazonovim zgradama u Coalvilleu, Leicestershireu, https://amara.org/en/profiles/account/ Coventryju, Peterboroughu i u sjedištu Amazona.


Ali štrajkovi se podstiču https://www.kongregate.com/accounts/jemsromio69 na drugim mjestima. U Njemačkoj je, na primjer, sindikat Verdi pozvao zaposlene u velikim špedicijskim centrima na štrajk , počevši od srijede navečer https://neozzle.com/services/other-services/potent-max_i10309 . A u Francuskoj, glavni sindikat CGT također poziva radnike da spuste alate.


Širom svijeta, skoro 50 https://www.phillip-island-accommodation.com/newad.php?step=6 organizacija potpisalo je listu "zajedničkih zahtjeva", koju je objavila koalicija Make Amazon Pay , a koja uključuje: povećanje plata skladišnih radnika i dodavanje plata u slučaju opasnosti i povećanja vremena u špicu zaustavljanje "nadzora" r https://www.diigo.com/user/jemsromio69 adnika i strogih ciljeva produktivnosti


produženje bolovanja https://www.biostars.org/p/9499167/ i poboljšanje praćenja i izvještavanja o Covid-19 okončanje statusa povremenog zaposlenja i aktivnosti "razbijanja sindikata". plaćanje poreza bez korištenja rupa ili poreskih oaza Owen Espley, iz grupe za kampanju War on Want, rekao je: „Sve veća moć Amazona je prijetnja https://app.photobucket.com/u/jemsromio69/p/45102a06-7ba2-4e32-9ea7-8dd3308fa718 zajednicama i radnicima širom svijeta.


Amazon zloupotrebljav https://community.amd.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/276483 a svoju dominaciju u maloprodaji na mreži, uslugama u oblaku i logistici kako bi stvorio nelojalnu konkurenciju koja umanjuje standarde za sve. Radnici Amazona suočavaju se sa nesigurnim uslovima, stalnim nadzorom i tretiraju ih kao robote. " https://forums.envato.com/u/jemsromio69/summary Vrijeme je da Amazon plati poštene plate, poštene poreze i za svoj utjecaj na planetu."

'Profit od pandemije'

"Ova kompanija je https://www.instructables.com/member/jemsromio69/?cb=1637910288 profiter u pandemiji koji može sebi priuštiti da radi bolje", rekao je Mick Rix iz GMB Uniona. "Vrijeme je da Amazon sjedne sa svojim radničkim sindikatom GMB i učini Amazon sjajnim, sigurnim mjestom za rad." Amazon je ranije ove https://www.crunchyroll.com/user/jemsromio69 godine izvijestio o utrostručenju dobiti, što se pripisuje uspjehu tokom pandemije Covid-19 .


Kompanija je takođe https://www.xing.com/profile/Jems_Romio/cv optužena da zauzima antisindikalni stav u svom poslovanju, posebno u SAD. Značajan pokušaj sindikalizacije radnog mjesta u Bessemeru, Alabama, propao je ranije ove godine, ali ga je američki regulator ispitao zbog navoda da je kompanija vršila pritisak na https://www.techinasia.com/profile/jems-romio zaposlene tokom glasanja.


Amazon nudi https://500px.com/p/jemsromio69?view=photos bonuse od 3.000 funti za privlačenje osoblja Amazon ozljede '80% više' od konkurencije Amazon nudi tačnom osoblju 50 funti za dolaza Amazon je izdao pripremljeno https://www.blogtalkradio.com/jemsromio69 saopštenje uoči protesta o širem pokretu Make Amazon Pay.


„Ove grupe https://www.speakingtree.in/jems-romio predstavljaju različite interese, i iako nismo savršeni ni u jednom području, ako objektivno pogledate šta Amazon radi u svakom od ovih područja, vidjet ćete da svoju ulogu i svoj utjecaj https://www.alltrails.com/members/jems-romio?edit_success=true shvaćamo vrlo ozbiljno, “ pisalo je.


„Mi izmišljamo i https://calendly.com/jemsromio69 ulažemo značajno u sva ova područja, igrajući značajnu ulogu u rješavanju klimatskih promjena s opredjeljenjem Climate Pledge da do 2040. godine bude neto nula ugljika, nastavljajući nuditi konkurentne plaće i velike beneficije, i izmišljajući nove načine da zadržimo svoje zaposlenike bezbedno https://www.aeriagames.com/user/jemsromio69/ i zdravo u našoj operativnoj mreži, da spomenemo samo neke."

https://www.artfire.com/ext/people/jemsromio69210817971

https://www.hometalk.com/diy/potent-max-44452675

https://www.intensedebate.com/people/jemsromio69

https://www.thetoptens.com/m/jemsromio69/

https://grabcad.com/jems.romio-1

https://seedandspark.com/user/jems-romio

https://www.icheckmovies.com/profiles/jemsromio69/

https://www.trainingzone.co.uk/profile/jemsromio69

https://61a0aee5655a0.site123.me/

https://republic.co/@jems-romio

https://www.tuugo.us/Companies/potent-max-cijena/0310006790605

https://anotepad.com/notes/88a4c3xk

https://ebusinesspages.com/jemsromio69.user

https://choralnet.org/?s=https%3A%2F%2Fflekosteelbalzam.com%2Fbs%2Fpotent-max-cijena%2F

https://addwish.com/9tVIi

https://politikezarazvoj.blogspot.com/2021/11/sukobi-dok-demonstranti-traze-prestanak.html


Comments

Popular posts from this blog

Kurdkinja je prva identifikovana žrtva

Australijski parlament: Svaki treći radnik seksualno uznemiravan, piše u izvještaju